Conform unui studiu publicat în luna august 2022 de The BMJ, unul dintre cei mai mari furnizori globali de informații în domeniul sănătății, consumul în creștere de produse ultra-procesate s-a dovedit a fi un factor extrem de important în apariția cancerului. Studiul, care s-a întins pe o perioada de 25 de ani, și-a propus să analizeze obiceiurile alimentare a 46.000 de bărbați și 160.000 de femei.
Participanții la studiu erau rugați să completeze un chestionar amplu legat de preferințele alimentare, obiceiuri și posibile diete, cu accent pus pe tendința de a consumă alimente ultra-procesate. În urmă observațiilor celor peste 200.000 de specialișți implicați, studiul a concluzionat o predispoziție uriașă la cancerul de colon a celor care au consumat acest tip de alimente, cu un procent de 29% mai mare în rândurile bărbaților.
La finalul celor 25 de ani de studiu, un număr de 1.294 de bărbați și, respectiv, 1922 de femei dintre participanții la studiu sufereau de această afecțiune
Lasă un comentariu