Klaus Iohannis, mesaj pentru primari: „Traversăm vremuri complicate, în care ne confruntăm cu o serie de crize suprapuse”

„Mă bucur că tradiția Galei Asociației Municipiilor din România a putut fi reluată, după doi ani dificili în care pandemia de COVID-19 a generat numeroase obstacole în organizarea acestui eveniment. În semn de apreciere pentru eforturile depuse de primarii municipiilor în slujba cetățenilor, am acordat și în 2022 Înaltul Patronaj acestui eveniment.

Ediția din acest an are o semnificație aparte, deoarece recunoaște performanțele administrației publice locale, prin premierea inițiativelor care au contribuit la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor. În același timp, evenimentul le oferă membrilor Asociației Municipiilor din România oportunitatea de a împărtăși experiențe și bune practici și, totodată, motivația de a realiza cât mai multe proiecte necesare pentru dezvoltarea comunităților, în beneficiul cetățenilor.

Traversăm vremuri complicate, în care ne confruntăm cu o serie de crize suprapuse. Dumneavoastră, primarii municipiilor din România, aveți o misiune care nu este deloc ușoară, aceea de a găsi soluții potrivite și de a gestiona resursele într-un mod cât mai eficient și responsabil, astfel încât cetățenii să facă față dificultăților cu care se confruntă în viața de zi cu zi.

Creșterea prețurilor la energie și gaze, amplificată de războiul de la granițele noastre, este una dintre provocările majore ale acestei perioade. Guvernul a adoptat măsurile necesare pentru a proteja populația, dar este esențial ca dumneavoastră, primarii, să luați cele mai bune decizii pentru comunitățile locale pe care le administrați, inclusiv prin implementarea unor planuri de reducere a consumului de energie. Să fiți aproape de cetățeni, să îi ghidați și să îi sprijiniți atunci când au nevoie.

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/klaus-iohannis-mesaj-pentru-primari-traversam-vremuri-complicate-in-care-ne-confruntam-cu-o-serie-de-crize-suprapuse_639a02635abb2f01492d18a3