ÎCCJ amână din nou verdictul în cazul Elenei Udrea și Ioanei Băsescu privind finanțarea ilegală a campaniei prezidențiale din 2019Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat astăzi, pentru a treia oară, decizia definitivă în dosarul în care sunt judecate Elena Udrea și Ioana Băsescu, privind finanțarea ilegală a campaniei pentru alegerile prezidenţiale din 2009. Pe fond, Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare, iar Ioana Băsescu, la 5 ani de închisoare. 

Instanța a rămas în pronunțare în data de 16 februarie, iar luna trecută a anunțat că amână pentru 13 aprilie luarea unei decizii, numai că astăzi a amânat din nou luarea unei decizii finale în acest proces care durează deja de 6 luni.

Astfel, noul termen stabilit de judecătorii Curții Supreme în vederea pronunțării unui verdict final în acest caz este 11 mai 2023.

La ultimul termen din procesul de la ÎCCJ, avocații apărării au invocat prescrierea faptelor pentru care au fost acuzate Elena Udrea și Ioana Băsescu. În replică, DNA le-a cerut judecătorilor condamnarea celor două inculpate şi…Citeşte mai mult