Ciorba rădăuțeană, în topul celor mai bune supe din lume. A fost inventată la insistențele unui soț

Preparatul cremos și cu gust de usturoi este iubit de români, indiferent de regiune. Gastronomii spun că este o alternativă perfectă atunci când vrem să mâncăm o ciorbă slabă caloric și ușor de digerat. 

Ciorba rădăuțeană, în topul celor mai bune supe din lume. A fost inventată la insistențele unui soț

Ciorba rădăuțeană a apărut acum 41 de ani când Cornelia Dumitrescu, acum în vârstă de 77 de ani a gătit-o pentru prima dată. Soțul ei își dorise o supă de curcan care să aducă, dar să nu fie ciorba de burtă, potrivit știrileprotv.ro

“Locuind la curte creșteam păsări și având carne la dispoziție am făcut tot felul de preparate, inclusiv cârnați de curcan. Ciorba de burtă nu-i plăcea nici unuia dintre noi, iar într-o zi soțul, Serafim, m-a întrebat dacă aș putea face din pieptul de curcan o ciorbă ceva mai deosebită…

Citește și: Un român a trăit în „lux”, pe un iaht, la…

Citeşte mai mult