Se schimbă regulile în cazul românilor care utilizează cadrul de energie. În ce condiții nu mai poți achita factura cu voucherul de la stat?

Un proiect de lege propune schimbări în ceea ce privește acordarea ajutorului pentru plata facturilor la energie în valoare de 1.400 de lei. Noua regulă presupune că în anumite condiții, utilizatorii nu vor mai putea achita facturile la energie electrică cu voucherele de la stat.

Conform proiectului aflat în dezbatere publică, voucherul nu poate fi utilizat pentru a acoperi penalitățile de întârziere, ci doar pentru plata valorilor inițiale din facturi.

Proiectul aduce și clarificări referitoare la plățile făcute de beneficiarii cu venituri mici pentru datoriile către furnizorii de energie, stipulând că aceste plăți nu pot include penalități sau alte daune și interese. Astfel, beneficiarii trebuie să plătească aceste cheltuieli, iar cardul poate fi utilizat numai pentru plata valorii exacte din facturi.

De asemenea, potrivit unui proiect de lege aflat în dezbatere publică, facturile pentru energie trebuie să fie emise exclusiv pe numele…

Citeşte mai mult