Omul de afaceri Horia Simu, achitat de ÎCCJ, după 6 ani, în al doilea dosar ”ANRP”Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) l-a achitat definitiv pe omul de afaceri Horia Simu în cel de-al doilea dosar ”ANRP” instrumentat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Sentința definitivă a fost dată joi, 27 aprilie 2023, judecătorii constatând că omul de afaceri nu a încălcat legea, iar presupusele infracțiuni pentru care a fost acuzat nu există.

Procurorii DNA deschiseseră – în anul 2016 – un al doilea dosar în care erau implicați Crinuța Dumitrean, fosta președintă a ANRP (Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților), și omul de afaceri Horia Simu.

La momentul respectiv, DNA o acuza pe Crinuța Dumitrean de luare de mită și abuz în serviciu, iar pe omul de afaceri Horia Simu de ”dare de mită, spălare de bani și complicitate la abuz în serviciu”. Procurorii DNA precizau că – în data de 22 octombrie 2009 – Horia Simu ar fi achiziționat drepturile litigioase pentru un teren din…Citeşte mai mult