Cercetătorii explică procesul fizic din spatele bulelor de șampanie

  • Un pahar de șampanie are bule, la fel ca un pahar de suc sau de bere, dar, spre deosebire de alte băuturi carbogazoase, acestea iau forma unor linii verticale ordonate.
  • Experții încearcă de mult timp să înțeleagă dinamica ce stă la baza acestui mister gastronomic.
  • Moleculele numite agenți tensioactivi se regăsesc în șampanie și se crede că ajută la conferirea gustului său distinctiv.

Oamenii de știință au descoperit pentru prima dată că aroma șampaniei stă și în secretul liniei drepte și unice de bule a unui pahar de șampanie.

Un pahar de șampanie are bule, la fel ca un pahar de suc sau de bere, dar, spre deosebire de alte băuturi carbogazoase, acestea iau forma unor linii verticale ordonate.

Specialiștii încearcă de mult timp să înțeleagă dinamica ce stă la baza acestui mister, iar acum au descoperit secretul.

Moleculele numite agenți tensioactivi, care se găsesc în mod obișnuit și în detergenți, se regăsesc în șampanie și se crede că…

Citeşte mai mult