”Ucigașul de boschetari”, cel mai mare criminal în serie din România, ar putea fi eliberat condiționat: ”Îi ucidea cu pietre”


Grigore Bota, criminalul în serie supranumit ”Ucigașul de boschetari”, ar putea fi eliberat în luna septembrie a acestui an sau chiar mai repede, după ce, în ultimii trei ani, a făcut mai multe cereri de eliberare condiționată, toate respinse de judecători. Deși cazul său nu a fost atât de intens mediatizat, anchetatorii au fost șocați de modul în care criminalul a acționat, de fiecare dată, transformându-se într-un ucigaș atunci când vreun boschetar îi refuza avansurile sexuale. 

Cofetar-patiser până după Revoluția din 1989, ulterior brancardier la Policlinica nr. 2 din Baia Mare, Grigore Bota a fost arestat și încarcerat în 22 august 2000. Avea 41 de ani când a fost condamnat, în luna februarie a anului 2002, prin sentinţa penală nr. 47/2002 a Tribunalului Maramureş, la 99 de ani de închisoare pentru trei crime.

Anchetatorii au susținut, însă, că bărbatul ar fi ucis cu sânge rece cel puțin 11 persoane, cadavrele acestora fiind…Citeşte mai mult