Valorificarea alimentelor irosite. O treime dintre produse nu mai pleacă din ferme. Sunt imperfecte

Dar o cantitate șocant de mare – o treime din toate produsele comestibile – se pierde chiar la începutul lanțului, la fermă. 

Christine Moseley își propune să schimbe această situație prin intermediul companiei sale Full Harvest, o piață digitală care pune în legătură fermierii cu companiile din domeniul alimentar și al băuturilor care pot folosi surplusul și produsele lor imperfecte.

Moseley a fost inspirată să găsească o soluție pentru risipa de alimente în urmă cu aproape un deceniu, în timp ce lucra ca șefă a produselor strategice și a dezvoltării afacerilor pentru compania de sucuri presate la rece Organic Avenue.

Ea își amintește că stătea cu picioarele afundate până la gambă într-un câmp de frunze de roiniță care urmau să fie bătute pentru că nu aveau inimile centrale perfecte pe care magazinele alimentare și producătorii le doreau de obicei.

Și asta cu toate că angajatorul ei urma să…

Citeşte mai mult